Skip to main content

Vår historia

BL:s Industrisvets grundades i maj 1975 av Bertil Brännström och Ove Lindgren i verkstadslokalen på Hedensbyn i Skellefteå, där vi fortfarande befinner oss.

Från start erbjöd man bland annat byggnadssmide, legoarbeten, bockning, svetsning, rep av arbetsfordon samt till viss del blästring. Något som vi än i dag erbjuder.

1998 tog bröderna Kurt och Martin Lindgren över företaget efter att ha arbetat här i 23 år.

Under deras ledning grundmurades BL:s ryktet som en flexibel och noggrann leverantör av allt från större byggprojekt till lego-jobb och arbeten till privatpersoner. Lokalerna byggdes med tiden om för att skapa mer verkstadsutrymme samt för att modernisera omklädningsrum och kontor.

Januari 2019 förvärvades BL:s Industrisvets av Mattias Broman. Med fokus på att bibehålla den tidigare kända kvaliteten och flexibiliteten drivs företaget vidare i samma anda för fortsatt tillväxt.

I början av 2020 fick vi möjlighet att förvärva Pressteknik i Skellefteå, en verksamhet som i mångt och mycket liknar vår. I och med detta ökade personalstyrkan och vårt erbjudande breddades. Efter en storstädning med historiska mått ryms vi nu alla under samma tak och går fortsättningsvis under samma namn, BL:s Industrisvets.